:: ALPAKAN -Sydamerikanska Kamelsläktet
Under benämningen av Sydamerikas kamelfamilj inkluderar sig två vilda raser:
Läs Mer >>
:: CAMU CAMU - REGNSKOGENS FRUKT
Frukten innehåller mellan 30 och 60 gånger mer C vitamin än en apelsin. Dessutom har den blodstillande (astringente) , anti oxiderande och....
Läs Mer >>
 
:: KERAMIK FRÅN CHULUCANAS (Ursprungsbeteckning)
Ursprunget var Vicus kulturen från 500 talet AD.. Keramik familjerna gick tillbaka till den gamla tekniken för att skapa lekfulla lerfigurer baserade...
Läs Mer >>


KATTKLO

Kattklo har, tack vare att den nyligen "upptäckt" av den moderna vetenskapen, blivit ett mirakulöst alternativ för att för att motverka kräftsjukdomar, som skydd och stimulans av immun systemet.

Familj: Rubiaceae
Släkte: Cinchonoideae
Art: Uncaria tomentosa
Synonymer: Uncaria surinamensis, Nauclea aculeata, N. tomentosa, Ourouparia tomentosa
Övriga namn: cat's claw, hawk's claw, uña de gato, paraguayo, garabato, garbato casha, samento, saventaro, toroñ, tambor huasca, uña huasca, uña de gavilan, hawk's claw, vilcacora

Miljö 
Kattklo är en lian klängväxt med vedartad smal stam som kan växa upp till 15 meter. I Peru den växer i Amazondjungeln, längst de östra delen av Anderna, och trivs bäst på höjder mellan 200 och 800 meter över havsnivån.

Kattklo (uncaria tomentosa) har under mycket lång tid och på liknande sätt använts av det infödda folket i Amazonas djungler. Det har använts medicinskt av Aguaruna, Asháninka, Cashibo, Conibo och Shipibo stammarna i Peru under de senaste 2,000 år. Den indianska Asháninka stammen i centrala Peru, har den längst dokumenterade historiska användningen av plantan. Dom är även den största handels källan av Kattklo i Peru idag.

Naturläkemedel och örtmedicin
Kattklo har använts i Peru och Europa sen tidiga 1990-talet som en alternativ behandling för cancer och AIDS, samt även andra sjukdomar som drabbar immunförsvaret. Inom naturläkemedel idag används Kattklo världen runt vid behandling av många olika sjukdomstillstånd, inklusive olika immunförsvars rubbningar, magkatarr, magsår, cancer, ledinflammationer, reumatiska sjukdomar, nervsmärtor, kroniska inflammationer av olika slag och virussjukdomar såsom bältros.

Vetenskapligt namn: Uncaria tomentosa
Biologisk och klinisk forskning

Klaus Keplinger, journalist och självlärd etnolog från Innsbruck, Österrike organiserade det första och avgörande arbetet med Kattklo. Keplingers arbete under tidiga 1970 och 80-talet ledde till att åtskilliga extrakt av Kattklo såldes i Österrike och Tyskland såväl som Naturläkemedel som registreringen av fyra patent som skildrar framställnings proceduren av det immun stimulerande oxindole alkaloider. Dessa ovanliga oxindole alkaloider orsakade ett världsomfattande intresse för de medicinska egenskaperna hos detta värdefulla vin från regnskogen. Andra oberoende forskare i Spanien, Frankrike, Japan, Tyskland och Peru följde i Keplingers spår.


.:: Viktigaste bruk:
- Som en stimulans för immun systemet och en stöd terapi för kräftsjukdomar för att reducera biverkningarna av kemi terapin och skydda cellerna.
-För att rensa tarmarna och som anti inflammatorisk mot Chrohn's, sjukdom, inflammation av tarm, tarmvred, irriterad tarm syndrom och andra problem med tarmarna.
-Som anti inflammatorisk mot artritis (all slags) och muskel smärter och skador.
-Som en daglig stärkelse medicin (för att stärka, balansera och förstärka alla kroppsliga funktioner).
- Mot magsår och tarmsår och som förebyggande terapi mot magsår och skydd för tarmarna.

Viktigaste effekter (i ordning):
Stimulation av immuno systemet, mot inflammation, anti mutagenisk (cell skydd), mot kräfta och mot magsår.

Effekter och Egenskaper (dokumenterade med vetenskapliga undersökningar).
Motverkar inflammation, magsår, cancer, depression, blodkräfta, anti mutagen (cell skydd), anti oxidant, motverkar tumörer, som skydd och stimulans av immun systemet.

Övriga Effekter och Egenskaper dokumenterade genom traditionellt bruk:
Smärtstillande, anti koagulant (blod tunnande) , mot dysenteri, blodrenande, mot toxiner, diuretisk (urindrivande), stärker, balanserar och förstärker magen, vid hyperkolesterolemi Hypercholesterolémico (colesterol insuficiente), stärkelse medicin (för att stärka, balansera och förstärka alla kroppsliga funktioner), tar bort (suddar) ärr.

Bas metod för beredning:
Upplöst i varm vatten, extrakt och kapslar.

Varning: Bör ej användas av patienter som ska eller har genomgått ryggmärgs (eller annan) transplant för att undvika att det stärkta immun systemet stöter bort det transplanterade organet. Ej rekommenderad för gravida kvinnor.

Länker: öppnas i nytt fönster.

http://www.rain-tree.com/catclaw.htm Engelska
http://www.supplementwatch.com/suplib/supplement.asp?DocId=1070 Engelska
http://www.all-natural.com/catsclaw.html Engelska
http://www.wikipedia.org Engelska
http://www.minag.gob.pe/rrnn_una.shtml Spanska

 

Copyright (C) 2007-2013 Fabiola Lau de Karlsson Import.
All rights reserved.